KÜLTÜR SANAT

Serdivan Ajans’ın Yeni Sayısı Okuyucuyla Buluştu

Bağımsızlık Bir Hayal Değil

Ülkemizde bağımlılıkla mücadelede gelinen nokta ile ilgili gerçekleşen röportajda uzman isim Dr. Mehmet Dinç, bağımlılığın insan hayatını fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan olumsuz etkilemesi ve bu konuda gençlerimizi nasıl koruyabileceğimiz noktasında önemli bilgilere değiniyor.

Portre köşesinde Garip akımının öncülerinden Orhan Veli Kanık’ın Nahit Fıratlı ile olan mektupları üzerinden hayatı, eserleri ve edebiyat görüşüne yer veriliyor.

Kültür Sanat sayfalarında Anadolu’nun nadide mimari örneklerinden olan Bursa Ulu Cami Külliyesi tanıtılıyor. İç ve dış mimari yapısı, camiinin içini süsleyen tabloların ve hat yazılarının hikayesi, imarethane ve külliyede bulunan yapıların tarihçesiyle ilgili tüm bilgiler bulunuyor.
 
Serdivan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve fotoğraf köşelerinin yanı sıra politika, güncel konular ve teknoloji bölümleri de yer alan Serdivan Ajans’ın 58. Sayısına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıkları ifade edildi.

Ajans’ın yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği belirtildi.
 

TEKNOLOJİ

Serdivan Ajans’ın Yeni Sayısı Okuyucuyla Buluştu

Her sayısında farklı konu ve konukları sayfalarına taşıyan, şehrin kültür ve sanat gündemine ışık tutan Serdivan Ajans; yeni sayılarında Yüksek Mimar Seda Özen Bilgili ve Ressam Serap Ekizler Sönmez ile röportajlarına yer verdi.

Geçmiş İle Aramızda Olan İlişkiyi Kaybedersek Bilgiyi De Kaybederiz
Ülkemizin dünyadaki en çeşitli sivil mimarlık örneklerine sahip olduğunu dile getiren Seda Özen Bilgili, bu çeşitliliğe sahip çıkılarak hayata kazandırmamız gerektiğini vurguluyor. Yeraltı ve yerüstünün kıymetinin anlaşılması için entelektüel birikim sağlanması gerektiğini belirten Özen Bilgili, bu değerlerin anlaşılmasında felsefe ve sosyoloji öğreniminin büyük rol oynadığına dikkat çekiyor.

Usta kalem Yusuf Kaplan’ın Üç Turgut Cansever: Düşünür, Mimar, Bilge başlıklı yazısında düşünce hayatımıza mimarinin ufkunu kazandıran bilge mimarı anlatıyor.

Sanat Eseri, Düşüncenin Madde İle Dışavurumudur
Ressam, geometrik desenler uzmanı Serap Ekizler Sönmez ile geometrik desenleri bilim ve sanat ekseninde değerlendirildiği bir söyleşi gerçekleştirilirken, sanatçı özellikle İslam sanatının bilimden ayrı değerlendirilmemesi gerektiğine değiniyor.

Biyografi köşesinde hocaların hocası Orhan Okay’ın hayatı, eserleri ve edebiyat görüşüne yer verilirken, Ortadoğu köşesinde İsrail’in nükleer silah stratejisi ve bunun dünya üzerinde oluşturduğu tehdit algısından bahsediliyor.
Serdivan Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve fotoğraf köşelerinin yanı sıra politika, güncel konular ve teknoloji bölümleri de yer alan Serdivan Ajans’ın bu sayısının da yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği ifade edildi.