15 Temmuz Milli İrade Derneği, Adapazarı Şubesi açıldı
Sakarya’nın önde gelen derneklerinden 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Merkezi’nin Adapazarı Şubesi; düzenlenen törenle, 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde hizmete girdi. kocaali
Sakarya’da bundan tam 2 yıl önce yaşanan darbe girişimi esnasında, Sakarya Valiliğini basmaya çalışan darbeci sözde askerleri engelleyerek, kahraman olan bir grup gönüllü tarafından kurulan 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Merkezi’nin Adapazarı Şubesi; düzenlenen açılış töreniyle, Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu karşısı ve 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarlığının yanında hizmete girdi. Akyazı, Hendek, Arifiye ve Pamukova İlçelerin ardından Adapazarı şubesiyle birlikte 5 şube hizmete girerken, diğer şubelerinde yakın bir tarihte hizmete gireceği ifade edildi.
Katılım yoğundu
Açılışa, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı ve 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Adapazarı İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş, 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ile çevre mahalle muhtarları, vatandaşlar ve dernek yöneticileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; Adapazarı İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından yapılan duanın ardından derneğin açılış kurdelesi kesilirken, davetlilere aşure ikram edildi.
BALTAOĞLU: “15 Temmuz destanını
unutmamak ve unutturmayacağız…”
Törenin açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz Milli İrade Derneği Adapazarı Şube Başkanı Necmi Baltaoğlu; 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli mücadele döneminden bu yana milletin gücünü gösterdiği en önemli günlerden birisi olduğunu belirterek; “Derneğimizin kuruluş amacı 15 Temmuz destanını unutmamak ve unutturmamaktır. 15 Temmuz’da meydanlarda milletin iradesini bir avuç haine teslim etmeyen büyük Türk milleti vardı. O gün milletimiz bu coğrafyayı vatan olarak sahiplendiğini bir kez daha gösterdi” diye konuştu.
İNCİ: “Cumhurbaşkanımızın yanında olmak
için kurmuş olduğumuz bir dernektir…”
Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci ise konuşmasında; 15 Temmuz’da milletin Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde meydanları doldurduğunu ifade etti. Darbe girişimi gecesi tankın altına yatan, tankın egzozlarını kapatmaya çalışan bir milletin olduğunu dile getiren İnci, “15 Temmuz Milli İrade Derneği, gelecekte de yapılacak darbelere karşı uyanık olmak için diri olmak için Cumhurbaşkanımızın yanında olmak için kurmuş olduğumuz bir dernektir.” Dedi.