İlkokul ve anaokulu öğrencilerine paylaşma duygusu kazandırmak amacıyla, Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm ve Topluluk Başkanı Doç. Dr. Ela Taş öncülüğünde bölüm Öğretim Elamanları ile birlikte, Bir Oyuncak Bir Çocuk, Hep Birlikte Mutluluk isimli sosyal sorumluluk projesi başlatarak bu kapsamda çok sayıda katılımcının desteği ile kısa sürede yüzlerce oyuncak toplandı. kocaali
Toplanan oyuncaklar Sakarya Geyve İlçesinde bulunan Akdoğan ve Mehmet Ayşe Akgül Ortaokullarında bulunan Anasınıfları ile 1., 2. ve 3. Sınıf öğrencilerini ziyaret ederek getirdikleri oyuncaklarını dağıttılar. Hediyeleri alan çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu.
Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm ve Topluluk Başkanı Doç. Dr. Ela Taş, Akdoğan ve Kozan köylerine, Bir Oyuncak Bir Çocuk, Hep Birlikte Mutluluk kampanyası kapsamında oyuncak dağıtımımızı gerçekleştirmek için geldik. Bu proje bütün sanat tarihi öğrencileri ve bölüm hocalarımızın desteği ve fikri olarak gerçekleşti. Ve bu çerçevede Üniversitemizdeki diğer bölümleri bilinçlendirerek herkese çağrı yaptık ve projeye destek olmaları yönünde istekte bulunduk. Çok sayıda bölümden projemize gönüllü olarak oyuncak desteği gerçekleşti. İnsanların iyi niyet doğrultusunda projemizi gerçekleştirmek imkanı bulduk ve bu gün Sakarya’nın dağ köylerinde oyuncaklarımızı bölüm öğrencilerimizle birlikte dağıtma fırsatını bulduk. Umarım çalışmalarımızın diğer üniversitelerde görev yapan akademisyenlere de örnek teşkil eder. Öğrencilerimiz bilinçlendirilmesi ve çocuklarla birlikte olmaları hem çocukları mutlu etti hemde bizleri mutlu etti. Böyle güzel bir sorumluluğu yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.
Çocuklar bizi motive eden varlıklardır ve geleceğimizin güvencesidirler. Onların özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri ve topluma kazandırılmaları gerekmektedir. Bu bağlamda, onlara sevgimizi göstermenin yolunun pahalı oyuncaklar almaktan ya da sahte ilgi göstermekten ziyade onlarla oyun oynamak, zaman geçirmek, onlara güzel sürprizler yaparak yüzlerinde ufak bir tebessüm oluşturmak hepimizin görevidir.
Bu his ve düşüncelerle yola çıkan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrenci Topluluğu, Bölüm ve Topluluk Başkanı Doç. Dr. Ela TAŞ öncülüğünde, Bölüm Öğretim Elemanları ile yola çıkarak “BİR OYUNCAK BİR ÇOCUK, HEP BİRLİKTE MUTLULUK” isimli sosyal sorumluluk projesi başlatmış ve bu kapsamda çok sayıda katılımcının desteği ile kısa bir sürede yüzlerce oyuncak toplanmasına vesile olmuştur.
Öğrenciler ise dağıtılan oyuncakları almanın mutluluğunu yaşadılar.
Haber; Mehmet KARAKAŞ
Bir Oyuncak bir Çocuk hep birlikte mutluluk
