Bu kez kaçamadılar
Kocaali esnaflarından Canlılar Mobilya sahibi Taner Canlılar’ın Yalı Mahallesi’ndeki evi altı ay içerisinde ikinci kez soygun girişimi ile karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan olayın ardından harekete geçen Kocaali İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Akçakoca İlçe Emniyeti ile iş birliği yaparak şüphelileri yakaladı. Olay günü akşam saatlerinde, Yalı Mahallesi Şehit Yılmaz Caddesi üzerindeki evine gelen Mobilyacı Taner Canlılar, evinin arka bahçesinde bir şahısın koşarak uzaklaştığını gördü.
Bunun üzerine şahsın peşinden koşarak yakalamaya çalışan Canlılar, şüpheli şahısın yaklaşık 500 metre mesafede 16 EK 839 plakalı bir araca binerek uzaklaştığını gördü ve durumu vakit kaybetmeden İlçe Emniyet Amirliği’ne bildirdi. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran Asayiş Büro ekipleri İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek aynı gün Sakarya’ya giriş yapan 16 plakalı tüm araçların mobese ve plaka kayıtlarına ulaştı.
Yapılan incelemenin ardından görgü tanıklarının ifadelerine uygun sadece bir aracın giriş yaptığı ancak il dışına çıkmadığı bilgisine ulaşan emniyet ekipleri şüpheli araca ilişkin bilgileri çevre ilçe emniyet güçleri ile paylaştı. Olayın çevre emniyet güçlerine iletilmesinin ardından şüpheli aracın Akçakoca’ya giriş yaptığı ve park halinde olduğu bilgisi paylaşıldı. Bunun üzerine ortak operasyon düzenleyen Kocaali ve Akçakoca asayiş büro ekipleri, şüphelileri araca binecekleri sırada gözaltına altı.
Akçakoca’da gözaltına alınan Y.K. ve G.K. isimli şüpheliler İlçe Emniyet Amirliğinde yapılan sorgularında olayı kabullenmedi. Bir sonraki gün Kocaali Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar tutuklanarak Karasu Cezaevi’ne gönderildi. Yapılan sorguda şahısların daha önce çok kez aynı suçtan sabıkalarının olduğu ve olayda kullanılan araç ile birlikte, çilingir aletleri de dahil olmak üzere çok sayıda kesici ve delici alete el konulduğu öğrenildi. Olayla ilgili incelemelerin şahısların bir önceki soygun olayı ile ilgisinin olup olmadığı yönünde sürdürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Ocak ayı içerinde aynı ev önce soyulmuş sonrasında ise yakılmaya çalışılmıştı.