Bundan tam 3 yıl önce tanıştığı yeni işinde; hayallerine kavuştu
“Öncelikle sizi tanıyabilirmiyiz?..”
İ. TAŞKIN: “Ben İlknur Taşkın. 1981 Zonguldak doğumlu olup, aslen Sinopluyum. 3’ü
Erkek 1’i kız olmak üzere 4 çocuk annesiyim. Şu an Sakarya’da ikamet ediyorum…”
“İlknur hanım yeni işiniz olan Farmasi’ye ile tanışmanız nasıl oluştu?..”
İ. TAŞKIN: “Farmasi ile tanışmam tamamen tesadüfen oldu. Birçok meslekte çalıştım bu zamana kadar. Asıl mesleğim sigortacılık. Ama pazarlama sektörlerinde de çalıştım. Her çalıştığım yerde de farklı deneyimler ve tecrübeler edindim.Doğrudan satış yabi fabrikadan halka sistemi çok farklı bir sistem olduğundan dolayı işten ayrıldığım dönemlerde çocuğumla rahatsızlığından dolayı evde otururken, arkadaşımın sosyal medyadaki paylaşımını görerek o şekilde takip ederek tanıştım. Aslında arkadaşıma sordum Farmasi nedir diye?. Kendiside bana Farmasi’yi tanıtarak, bende o gün Farmasi’ye dahil oldum…”
“Farmasi ile tanışmanızdan geçen 3 yılda, hayatınıza neler kazandırdı, faydası veya zararı oldu mu?..”
İ. TAŞKIN: “Evet; 2016 yılında Farmasi ailesine katıldım ve Mart ayında tam 3 yılı tamamladık. Farmasi’nin bana zararı olmadı, tam aksine bana çok şeyler kazandırdı. Hayatım baştanbaşa değişti, yaşam kalitem arttı, ailemle tatil planlarımı daha iyi yapabiliyorum. Alışverişimi yaparken maddi boyutunu düşünmeden yapabiliyorum. Ciddi anlamda iyi kazançlar elde ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Farmasi ile tatiller kazandım yurtdışı tatilleri benim için bir hayaldi yurtdışına gitmek nasip oldu. Geçen yıl temmuz ayında Tunus’a gittim ve daha sonrasında Peugeot 3008 suv marka aracın sahibi oldum. Bunların her biri benim için hayaldi; ama hepsi gerçek oldu…”
“Farmasi’yi nasıl tanımlayabilirsiniz?..”
İ. TAŞKIN: “Farmasi bana göre tamamıyla bir aşk. İşini severek yapman gerekiyor. Çünkü eğer işini severek yaparsan iş gibi görmezsin zaten her zaman her yerde kısıtlama olmadan zaman sınırlaması olmadan sabah kalkıp işe gitme zorunluluğu olmayıp istediğin saatte istediğim zaman diliminde çalışabildim. Farmasi; çok severek yaptığım bir iş dalı oldu…”
“İlknur hanım Farmasi kazancınız nasıl oluştu?..”
İ. TAŞKIN: “İlk Farmasi’ye adım attığımda bu kadar kazançlar elde edeceğimi, tatiller kazanacağım gibi çok büyük hayallerim yoktu. Farmasi bana hayal kurmayı öğretti ve hayallerime nasıl kavuşabileceğimi bunu eğitimlerle birlikte daha bir net şekilde öğretmiş oldu. İlk adım attığımda Farmasi’ye eşim de dahil kimse inanmıyordu hiç kimse desteklemiyordu çevremden özellikle akrabalar tarafından olumsuz tepki aldım bu beni moralmen motivasyonumu düşürdü. Çünkü ben Sakarya’ya evlenerek geldim hiçbir çevrem yoktu hiç bir arkadaş ortamım yoktu tamamen sosyal medyadan ekibimi kurarak tek başıma başladım ve şu anda Türkiye’nin her tarafından binlerce kişi ekibimde yer almaktadır. Farmasi’ye başladığımda ilk pirimim 8 TL 19 kuruştu. Hatta eşim bana; ‘bu kadar uğraşıyorsun emek veriyorsun bırak uğraşma ben sana her şeyin karşılarım’ bile dedi. Ben o zaman şu düşünceye kapıldım; anne isem çocuklarıma karşı kendime karşı sosyal ve ekonomik özgürlüğümü elime almam gerekiyordu. Yarının neler getireceğini bilemiyoruz çünkü hasta bir çocuğum olduğu için iş hayatında çok zorluklar yaşadım. Epilepsi hastası bir çocuğum var ve epilepsi hastaların anneleri çok iyi bilirler ne zaman nerde çocuğunun rahatsızlanacağını bilemezsin. Toplantılara giderken çok kez yarı yollardan dönerek hastanelere gitmişliğim oldu; hatta çocuğum yoğun bakımlarda yatarken hastanelere gidip gelirken bile çalıştım, hiç bir zaman bıkmadım Ama sonunda başardık. Şu anda gelirime gelirsek, 3 yıl önce ilk pirimim 8 TL 19 kuruşken; şimdi ise gelirim aylık net 20 Bin TL gelirim var. Hatta bunun daha fazlası da oluyor. Bunun dışında; araç hakkı, teknoloji paketi hakkı, para ödülleri kazançları sınır yok inşallah hedefimiz daha güzel günlere en çok kazandıran lider olarak gelmek olacaktır…”
“Farmasi’ye yeni kişiler nasıl tavsiye edersiniz? Farmasi’ye kimler gelebilir, şartlar nelerdir?..”
İ. TAŞKIN: “Öncelikle Farmasi’ye katılan arkadaşlarımız, takipçilerimiz şunu bilmeli; ‘Farmasi’de birçok kazanç planı var’ Farmasi’ye girecek kişi ilk önce ürünün kullanıcısı olmalıdır. Çünkü kullanmadığın ürünü başkasına tavsiye edemezsiniz; Farmasi bir güven işidir. Kullandığınız ürünleri karşı tarafa dahi tavsiye edebilirsiniz. ilk önce kullanılması gerekiyor sonra tavsiye üzerine ve ailemize davet üzerine başlıyor. 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı olan herkes Türkiye’nin her tarafından kayıt olabilir bunu bir öğretmen bir doktor bir savcı da bir ev hanımı da rahatlıkla yapabilir. Genelde network bu tarz işler bayanlar göre bir has iş olarak görülür ama öyle değil. Bunu yapan çok bay arkadaşlarımızda var hatta çok başarılı liderlerimizde var. Hatta erkek doktorlarımız, aynı şekilde. İlk önce oğlumun öğretmeni öğretmenliği bıraktı şu an ekibimizde yer almaktadır. Benim 6 müdürüm var, müdürlerimin her birinin aylık geliri şuanda 2 bin ile 7 bin TL civarındadır.400 bin tl ciro da %21 kazancimin %3 den başlayarak en ust liderlere kadar sistemsel dagilimi yapilmaktadir. Farmasi böylelikle birçok kişinin hayatına girdi. Aslında kazançtan ziyade kişilerin hayatına dokunmak bu benim için daha mutluluk vericidir. Dua almak insanlara sağlık götürmek her şeyden önemlisidir. Bayanların kendine olan özgüveni tazelemek girişimcilikleri artırmak bu kriz ortamında soysal sorumluluk projesine destek vererek daha fazla iş imkânı sağlamaktır. Gençlerimizin ev hanımlarımızın bugün gelir düzeyi çok düştü maalesef. Asgari maaşla geçinmek çok zor, ev hanımları da evden eşlerine destek olmak istiyorlar; korkmasınlar üyelik ücretsiz öncelikle katılıp evindeki temizlik malzemesinden kullandığı bir diş macunundan bu işe başlayabilir. 4 kişilik bir aile 1 ayda 2 tüp diş macunu bitiriyor sabah öğle akşam dişlerini fırçalıyor tasarruflu alışverişe buradan başlıyorsunuz. Ekibinizle davet ettiğiniz zaman küçük pirimler kazanmaya başlıyorsunuz bunu ekip odaklı çalışıp profesyonelleştirdiğiniz zaman biz zaten ekiplerimizin yanında ve arkasında oluyoruz. Biz ekibimizin eğitimlerle olsun her konuda destekçisiyiz. Profesyonelleşerek ekip odaklı çalışarak müdürlülüğe kadar yükselebiliyorlar; hale hatırı sayılır güzel kazançlar elde edebiliyorlar. Bunun yükselmesi nereye kadar örneğin şu an platinsiniz networkta sınır yok her zaman unvan geliyor. Benim şu an çok az kaldı 4 basamak sonra unvanım daha da yükselecek. Networkta 1 TL’den 900 Bin TL’ye kadar aylık kazanan liderlerimiz var. Benden fazla kazananlarda az kazananlarda var; işin eforu enerjisiyle alakalıdır…”
“Farmasi’ye başlayan kişi sizin hayallerinize ulaşabilir mi peki?..”
İ. TAŞKIN: “Tabiî ki dediğim gibi bu başlarken bu kadar büyüyeceğimi tahmin etmiyordum, tamamen iyi niyetli arkadaşıma destek olma amaçlı başlamıştım, onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Zehra hanıma bana vesile olduğu için ilk başta terettüd etmiştim, yapamam, zaman ayıramam diye düşünmüştüm. Ama Farmasi’yi tanıdıkça bu işi yapabilirim dedim ve en güzeli çocuğumla rahat çalışmanın keyfini sürdüm. Çocuğumu kreş köşelerinde annesiz büyütmektense network sisteminde Farmasi ile çocuğumla gezebiliyorum. İl il gezerken de işimi de kolaylıkla yapıyorum, değişik insanlarla tanışıyorum farklı kültürden farklı karakterli kişilerle tanışmış oluyorum. Her gittiğim ilde ailem dediğim kocaman bir aile kitlesi oluştu. Farmasi bir aile şirketi bir Türk firması yerli malı Sertifikalı sosyal sorumluk projesinde yabancı şirketlerden çok tüketmekten ziyade üretmeye destek vermeye gerekiyor. Bizlerde bu destek kısmında yer alıyoruz. Son mesajım ise; bu işten hiç kimse korkmasın. Ailemize katılsınlar katılmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Para kazanmak isteyen arkadaşlarımızı fuul destekliyoruz, Şirket dışında benimde desteklerim var; yeterki istesinler bugün iyi şartlarda olabiliriz ihtiyacımız olmayabilir ama bir başkalarında hayallerine dokunmak başkalarına da kazandırmak güzel bir duygu belki onların vesilesiyle daha güzel insanlara vesile olup kazanmalarını sağlayacaklar. Firmamıza herkesi bekliyoruz. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen benimle de 0549 8131466 nolu telefondan irtibat kurabileceklerini de sözlerime eklemek istiyorum…”