GÜNCEL
Büyük Melen’e ilk beton
Dualar eşliğinde atılan il k betonun yanı sıra bir de kurban kesildi.
Hasarlı olduğu gerekçesi ile alınan yıkım kararının ardından yeniden inşa edilmeye başlanan Büyük Melen Camii’in temel atma töreni geçtiğimiz Cuma günü yoğun katılımla gerçekleşti. Törene İl Müftü Yardımcısı Nejdet Arman, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kocaali Müftüsü Ahmet Halıcı, İl Genel Meclis Üyesi Şaban Kanbur’un yanı sıra siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle-köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, ilçe esnafları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık iki yüz kişi katıldı.
Açılış ve teşekkür konuşmaları ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kurban kesildi, camii temeline ilk beton dualar eşliğinde atıldı.
Törende konuşan Büyük Melen Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Yalçın inşaata yardımda bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Büyük Melen Camii’nin Karadeniz Sahil Yolu’na cephe olması sebebi ile önem taşıdığını vurgulayan Yalçın, “Siz hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile en kısa sürede inşaatımızı tamamlamak ve ilçemize yakışır bir ibadethaneyi hizmete açmak istiyoruz” dedi.