Rektör Savaşan Aday Öğrenciler ile Buluştu

Dekanların ve aday öğrencilerin de katılım sağladığı program Sakarya Üniversitesi ve TV264’ün ortak yapımı ile canlı olarak yayınlandı.
SAÜ Esentepe Kampüsünde düzenlenen “Rektör ile Doğru Tercih” canlı yayın programına Sakarya’da bulunan aday öğrenciler katıldı. Rektör Savaşan, tercih dönemindeki üniversite adayı öğrencilerin merak ettiği birçok konuya değindi.
Programda Sakarya Üniversitesinin Sapanca Gölü manzaralı mavi ve yeşil eşsiz yaşayan kampüsü, uluslararası standartlarda ve sektörle entegrasyonu hedef alan eğitim imkânları, ilgi alanları, sosyal ve sportif olanaklarıyla Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Savaşan, Sakarya Üniversitesinde öğrencileri neler beklediğini anlattı.
“Aday öğrenciler yeni bir dünyaya adım atacaklar”
Sakarya Üniversitesinin sürekli kendini güncelleyen, eğitim modelleriyle yenilenen bir kültüre sahip olduğuna değinen Rektör Savaşan, “Öğrencilerimiz geldiklerinde hedeflerini belirlemelerinde kendilerine alan tanıyan, işlerini kolaylaştıran esnek bir eğitim sistemine sahip olacaklar. Sektörle entegrasyonu sağlayacakları modeller bulacaklar. Kariyer planlamaları çerçevesinde disiplinlerarası bir perspektif elde etmeleri ya da belli bir alanda derinleşmeleri mümkün olacak” dedi.
Öğrencilerin bir hedef doğrultusunda ilerlemeleri gerektiğine vurgu yapan Rektör Savaşan, “Gençlerimize güveniyoruz. Hedef koyma ve gerçekleştirme yolculuğuna başladıkları zaman Sakarya Üniversitesinde bu işlemi kolaylaştıracak modellerle ve modüllerle tanışacaklar. O yüzden şunu söylüyoruz. Sakarya Üniversitesine gelen öğrenciler olarak hangi alanda olursa olsun iyi bir eğitim alacaksınız. Ama bunun dışında Sakarya Üniversitesine geldiğinizde siz de yeni bir dünyaya adım atmış olacaksınız. Bu yıl itibarıyla kayıtlar tamamlandığında 110 ülkeden 5500 civarında uluslararası öğrenci ile de karşılaşmış olacaklar. O yüzden buradan başlayarak dünyaya da açılma imkânı bulmuş olacaklar. Öğrencilerimize güveniyoruz; tercihlerini yapacaklar ve bu üniversiteye veya başka bir üniversiteye yerleştiklerinde biz onlarla yolculuğa devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sosyal ve kültürel faaliyetlere destek
SAÜ’de öğrencilerin sosyal faaliyetlerine de önem verdiklerini ifade eden Rektör Savaşan, buna yönelik “Sosyal Transkript” adını verdikleri bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. SAÜ’nün bu uygulamayı yapan Türkiye’deki ilk ve tek üniversite olduğunu vurgulayan Savaşan, bu yıl ilk kez başlatılacak “Öğrenci Ar-Ge Uyumu” programından da bahsetti. Savaşan, “Üniversitemizin herhangi bir bölümünü ilk 3’te tercih eden öğrencilerimiz, hemen projesi olan öğretim üyelerimizle eşleştirilecek. Öğrencilerimiz araştırmanın ne olduğunu, projenin nasıl yapılacağını ve bu süreçlerin nasıl işlediğini hocalarımızla birlikte görmüş olacak. Bu sayede daha fazla laboratuvar tozu yutmuş olarak mezun olacaklar” şeklinde konuştu. Savaşan, bunların yanında SAÜ’de çok farklı alanlardan 182 tane öğrenci topluluğu bulunduğunu, öğrencilere istedikleri her alanda kendilerini geliştirebilecekleri bir altyapıyı sunmak istediklerini aktardı.
“Yeni dönemde 1 önlisans, 3 lisans programı öğrenci alacak”
Yeni akademik yılda ilk defa öğrenci alınacak bölümlerden bahseden Rektör Savaşan, “Diş Hekimliği Fakültemiz ile işbirliği halinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna önlisans bölümü olarak “Ağız Diş Sağlığı” bu yıl öğrenci alacak. Bunun dışında Siyasal Bilgiler Fakültemiz bünyesinde “İslam İktisadi ve Finans” bölümü de bu yıl faaliyete geçip öğrenci alımı yapacak. İletişim Fakültesi de bu yıl “Radyo Televizyon ve Sinema” bölümüne öğrenci almış olacak. Bunun dışında da çok sayıda bir kısmı İngilizce olmak üzere yüksek lisans ve doktora öğrencimiz akademik yılda bizlerle birlikte olacak” dedi.
“7773 öğrencimizi 7773 fidanla karşılıyoruz”
Programda SAÜ’de ülkemizde son günlerde yaşanan yangınların yarattığı hasarı telafi etmek amacıyla bir proje gerçekleştirileceğine de değinildi. SAÜ bünyesinde eğitime başlayacak yeni öğrenciler için anlamlı bir projeye imza attıklarını sözlerine ekleyen Rektör Savaşan, “7773 öğrencimizi 7773 fidanla karşılıyoruz. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin Türkiye’nin bu tür felaketlerine ve sorunlarına çok duyarlı olduklarını biliyoruz. Öğrencilerimizin bu hassasiyetine karşılık olsun diye böyle bir proje geliştirdik. İlgili kurumlar ile işbirliği halinde fidanlarımız toprakla buluşacak ve muhtemelen bu kampanya biraz daha büyüyerek Türkiye’nin bir köşesinde Sakarya Üniversitesi Hatıra Ormanı olacak diye ümit ediyoruz” dedi.

 

Exit mobile version