EĞİTİM

Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.

Farkındalık Oluşturan Örnekler

Okuma-yazma becerisinin temelini oluşturmak ve kitap okuma sevgisini aşılamak amacıyla eylem planı doğrultusunda hazırlanan etkinliklerin yanında farkındalık oluşturan projelerin sergilendiği ve Sakarya’ ya özgü kültür aktarımı ile dil etkileşiminin somutlaştırıldığı ürünler panolarda hayat buldu.

Renkli Kareler

Türk kültürünün yapı taşlarından biri olan halk oyunu ile açılışı gerçekleştirilen şölenin ardından   Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ,İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri ve okul-kurum müdürlerinin tek tek gezdiği, bilgi aldığı ve uygulama yapma fırsatını yakaladığı stantlardaki kareler fotoğraf karelerine yansıdı.

Eğlenerek Öğrenme

Sakarya Aziz Duran Parkı’ında gerçekleştirilen “Çark-ı Dil, Dil Meclisi, Çocuk Hakları Sözlüğü, Ada Sözlük, Sakarya Grafiti, Tişört Tasarlama, Hikâye Kartı Oluşturma, Tekerleme Oyunu, Masal Şenliği ve Dilimizin Zenginlikleri Şarkısı ” etkinliklerinden oluşan şölen, katılımcılara hem eğlenme hem öğrenme hem de dilin işlevlerini keşfetme olanağı sundu.

Şölene Yoğun İlgi

Sakarya’nın kültürel ögelerinin yer aldığı sergi ve sahne şeklinde iki bölümden oluşan,  Sakarya’ da ilki gerçekleştirilen ve Türk kültürünü, dilin inceliklerini bestelerine yansıtan Barış Manço’nun ezgilerinden oluşan konserle son bulan etkinliğe öğrenciler, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler Dilinin İşlevini Kullanıyor

İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin okullarda hayat bulması, Türkçenin zenginliğinin yaygınlaştırılması, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere başlatıldığını ve yıl boyunca bu faaliyetlerin devam ettiğini, belirtti.

Bakırtaş: “Türkiye Yüzyılı”nı inşa etmek, Türkçe kullanımını güçlendirmek, neslimizin Türk millî kimliğini güçlü kılmak amacıyla çocuklarımızın yetişmesi için dilimizin zenginliklerini tanımalı, kullanmalı ve onlara sahip çıkmalıyız.” şeklinde düşüncelerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın