Güneş Enerjisine “Yücelen” Damgası”
Mevcut güneş enerjisi sistemleri için devrim niteliği taşıyan projenin yakın zamanda seri üretime geçirilmesi hedefleniyor.
Proje 6 yılda hazırlandı
Projenin uzun süren çalışmalar sonucunda tamamlandığını belirten Abdülmünip Ceylan “Yaklaşık 6 yıl süren araştırma ve çalışmalarımız sonucunda güneş enerji sistemlerinde devrim sayılabilecek bir proje ile KOSGEB Sakarya İl Müdürlüğü’ne projemizin desteklenmesi için başvuruda bulunduk. İl Müdürlüğü tarafından incelenmek üzere Sakarya Üniversitesine gönderilen projemiz onaylandı. Aldığımız bu onay ile KOSGEB projemize Ar-Ge İnovasyon desteği verdi. Projemiz aynı zamanda Türk Patent Enstitüsü’nden patent aldı” dedi.
Daha verimli
Kendisi tarafından geliştirilen Basınçlı ve Çift Depolu Güneş Enerji Sistemi ile eski sistemlere bir çok yenilik kazandırıldığını ifade eden Ceylan “Eski tip basınçlı sistemlerde şebeke suyu kesildiğinde su kullanmak imkansız oluyordu. Geliştirdiğimiz basınçlı ve çift depolu sistemde ise şebeke suyu kesilse bile hem sıcak hem de soğuk şebeke suyu verimli olarak kullanılabiliyor. Ayrıca sistemimizde kullanılan kazan yapısı eski göre daha basit ve imalatı süresi daha kısa. 8 saatte üretilen bir depo bizim projemize uygun yapıldığı takdirde sadece bir saatte üretilebiliyor” dedi.
Katma değer sağlayacağız
Daha önce de baca gazı ile güneş enerjisi destekleme projesi üreterek Türk Mucit yarışmasında finale kalan Abdülmünip Ceylan “Patent ve Ar-Ge İnovasyon desteği aldığımız projemizin seri üretimi için ilgili firmalardan destek ve bekliyoruz. Konusunda iddaalı firmalarla yapacağımız güç birliği ile ürünümüzü kısa zamanda seri üretim aşamasına geçirerek, insanlarımıza daha kaliteli ürün kazandırmayı ve ülkemize katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi.