SAÜ’de Akademik Beceriye Dair tecrübeler anlatıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) desteğiyle öğrencilere bilgi ve birikimlerin aktarıldığı “Akademik Yolculuk” isimli bir seminer düzenlendi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere; Doç. Dr. Nurullah Altıntaş, Arş. Gör. Furkan Açıkgöz, Arş. Gör. Furkan Koçak, Arş. Gör. Said Okutan ve Arş. Gör. Ömer İbiş konuşmacı olarak katılarak bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Seminerin moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Nurullah Altıntaş öğrencilere akademik yolculuğa dair tecrübelerini anlattı. Bu yolculukta bilginin, bilimin ve tecrübelerin yanında ahlakın da önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Altıntaş, ‘’Bir akademisyen her ne kadar bilgili ve çalışkan olsa da ahlakı yoksa adaletli olamaz, günümüz dünyasında bu kadar imkân ve zenginlik varken birçok insanın kötü şartlar içinde yaşaması da bilgili ve yetkin insanların ahlak eksikliğinden kaynaklanıyor. ‘’ dedi.

Seminerin devamında akademisyen olma yolunda lisans eğitimini bitiren öğrencilerin yüksek lisans yaparak kariyerlerine akademik olarak devam etmesi ve lisans döneminde ortalamasının da en az 3 ve üzeri olması gerektiğini belirten Arş. Gör. Furkan Açıkgöz, “Lisans döneminde ortalamanızı 3 ve üzeri tutmanız ALES sınavından sonra yeterlilik açısından elinizi kolaylaştırır.” ifadelerinde bulundu.

Araştırma görevlisinin, fakülte idari işlerini yapan ve devamlı araştırmak, okumak üzerine çalıştığı ve okuduğunu da bilimsel yazıya çevirdiğini aktaran Arş. Gör. Furkan Koçak, “Yayınladığımız bilimsel çalışmaların uluslararası olması için İngilizcenin mutlaka iyi seviyede olması gerekiyor.” diyerek dil öğrenmenin önemine dikkat çekti.

Akademisyen olmak isteyen öğrencilerin neden akademisyen olmak istediğini kendine sormalarını ve uluslararası çalışmaları da takip etmeleri gerektiğini söyleyen Arş. Gör. Said Okutan, “Çin, Almanya ve ABD gibi ülkelerde sürekli bilimsel çalışmalar yayınlanıyor fakat bizim ülkemizde bu çalışmaların sayısı diğer ülkelere göre çok daha az, akademik hayata girmek isteyen öğrencilerin ve akademisyenlerin çok daha fazla çalışarak bu açığı kapatması gerekiyor.” dedi.

İngilizce öğrenmenin öncelikle okuduğunu anlamaktan geçtiğini dolayısıyla Türkçe’nin de geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Arş. Gör. Ömer İbiş, “Daha ilk seneden üniversite sınavı nedeniyle temel Türkçe ve matematik bilgileriniz tazeyken kendinizi ALES sınavında deneyebilirsiniz bu hangi seviyede olduğunuzu görmenizi sağlar.” şeklinde konuştu.

Seminer, konuşmacıların öğrencilerin sorularını yanıtlamalarının ardından sona erdi.

Haber: Furkan Demir

Exit mobile version