SAÜ’nün Araştırma Üniversitesi Olma Süreci Konuşuldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı tarafından Eğitim Fakültesinde “Araştırma Üniversitesi Olma Sürecinde Yol Haritası ve Destek Mekanizmaları” konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda SAÜ’nün araştırma üniversitesi olma sürecinde izleyeceği yol haritası hakkında konuşuldu.

SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Araştırma Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Uluslararası Proje Ekibi Uzmanları Öğr. Gör. Mucahide Karakaya, Öğr. Gör. Gizem Melissa Erdem, Öğr. Gör. Hakan Demir ve dekanlık yetkilileri katıldı.

SAÜ’nün Araştırma Üniversitesi olma sürecindeki destek mekanizmaları hakkında bilgi alışverişlerinin yapıldığı toplantıda Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Araştırma Üniversitesi olma süreci ve Araştırma Dekanlığı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Emiroğlu bu süreçte asıl söz sahibinin akademisyenlerimiz olduğunu belirterek, bilime katkı vermek isteyen akademisyenlerimiz için tüm imkânların seferber edildiğini ve Araştırma Üniversitesi olmak için bazı odak noktaların, özellikle projeler hususunun iyi irdelenmesi ve yeni projeler hususunda akademisyenlerimizin daha cesur olmaları gerektiğini aktardı.

Toplantıda konuşan Araştırma Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, son dönemde yapılan sanayi iş birlikleri sayesinde akademisyenlerimizin sahada daha aktif olmalarının önünün açıldığını, Araştırma Dekanlığı olarak proje, makale yazım desteği ve ön panel gibi desteklerin verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının sorularını cevaplayan Araştırma Dekanlığı yönetimi, Araştırma Üniversitesi olma sürecinde önemli fırsatların olduğunu ve bu süreçte fırsatların değerlendirilmesi için Araştırma Dekanlığı Koordinasyonunda sıkı bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirtti. Araştırma Dekanlığı yönetimi, her birimin Ar-Ge tanımının kendine has olduğunu ve sanayi kavramının her birime göre değişebileceğini söyledi.

Toplantıda dil desteği konusunda SAÜ’lü akademisyenlerin fiziki uzaklığının da göz önünde bulundurularak uzaktan destek sağlanacağı belirtilirken, Araştırma Destek Sistemi (ARDES)’in hayata geçirilmesiyle süreçlerin daha kolay ve erişilebilir hale geleceği vurgulandı. Toplantı sonrası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, katılımları nedeniyle Araştırma Dekanlığı ekibine teşekkürlerini sundu.

Exit mobile version