JASAT Dedektifleri iz peşinde.
İhbarı alan Sakarya Jasat ve Serdivan İlçe J.K.lığı Asyş. Ekiplerince yapılan araştırma kapsamında;
Müştekiler ile yapılan mülakatta kendilerine polis ve savcı süsü veren şahısların ev telefonlarını aradıklarını, telefonu N.Ü’in açtığında adlarına kayıtlı 10 adet telefon numarasının bulunduğunu, eşi ve kendinin kullandığı numaraları sorduğunu, bu numaraların dışında adlarına kayıtlı diğer numaralardan dolandırıcılık yapıldığını, ev telefonunu kapattırmadan cep telefonunu aradıklarını, her iki telefonda savcı polis gibi hareket ederek birbirlerine talimat verdikleri ve çok sayıda soru sorarak evin adresini öğrendikleri, evde bulunan para üzerinde parmak izi çalışması yapılacağını, parmak izi çalışmasına müteakip paranın tekrar iade edileceğini, evde bulunan paranın miktarını sorduklarını, bu paraları kendi rızaları ile vermemeleri halinde evde arama yapılacağını, arama sonucunda bulunması halinde el konularak kendilerine verilmeyeceğini, diğer türlü paraların incelenmesine müteakip tekrar verileceğini beyan ettikleri, İ.Ü’in eve gelerek eşinin elinden telefonları alarak şahıslarla kısa bir görüşme yapmasına müteakip karakola giderek durumu öğreneceğini beyan ederek telefonları kapattığı, eşine bunlar dolandırıcı olabilir, aradıklarında kesinlikle telefonu açma diyerek Jandarma karakoluna gittiği, karakolda kendisi ile ilgili herhangi bir durum olmadığını öğrenmesi üzerine şahısları arayarak karakolda olduğunu, kendileri ile ilgili olayın ne olduğunu sorduğunda Serdivan ilçe Emniyete gel diyerek telefonu kapattıklarını, müteakiben eşi N. Ü’in tekrar aranarak eşinin karakolda olduğunu parayı vermemeniz halinde tutuklanıp hapise gireceğini, Savcının gelerek parayı teslim alacağını söyledikleri, müteakiben N.Ü evde bulunan 270.000 TL parayı poşete koyarak dışarda savcı olarak bekleyen kişiye verdiği bilgisi ile şahsın eşgal bilgileri alınmıştır.
Olayla ilgili olarak bölgede bulunan onlarca güvenlik kamerası, MOBESE ve PTS’ler titizlikle incelenmiş olup yaklaşık 1.600 araç üzerinde çalışma yapılmıştır.
Alınan eşgal bilgilerine göre üzerinde kırmızı tişört bulunan bir şahsın ticari taksi ile PTS’den geçmesine müteakip güvenlik kameralardan takiple olay bölgesi olan Meşeli mahallesine gittiği, aracın 15 dakika sonra boş olarak PTS’den tekrar dönüş yaptığı görülmüştür.
Plakası belli olan ticari taksi şoförü ile irtibat kurularak yapılan görüşmede eşgal bilgileri söylenen şahsı Mahalleye getirdiğini, şahsın şık sık telefonla görüşme yaptığını, bu görüşmeler esnasında ismini Serdar olarak duyduğunu beyan etmesi üzerine konu diğer kolluk birimleri ile paylaşıldığında yaklaşık 3 ay önce Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce aynı şekildeki dolandırıcılık olayından S.Y. isimli şahsın yakalanarak islem yapıldığını , şahsın cezaevine girdiği yönde bilgi alınmıştır.
Yapilan araştırmada S.Y. isimli şahsın cezaevinden çıktığı, bu şekilde dolandırıcılık olayından hakkinda (5) adet adli işlem yapıldığı öğrenilerek adres tespiti yapılmıştır.
Gelişmeler hakkında C.Savcılığına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda şahıs ikametinde yakalanmıştır.
-“Yapılan çapraz sorgulamalar sonucu daha önceden bildiği Ş.Urfa / Akçakale merkezli dolandırıcılık şebekesinin direktifleri doğrultusunda olayı yaptığını, paranın kendisinde bulunduğunu ve teslim edeceğini beyan ederek ikrar da bulunmuştur.
Kardeşinin evine sakladığı 240.000 TL. parayı rızaen Jandarmaya teslim etmesine müteakip gözaltı işlemi yapılmıştır.
Şüpheli şahıs eksik olan 30.000 TL. Para ile borçlarını ödediğini beyan etmiştir.
Diğer şebeke üyelerinin kimlik ve adres tespitine yönelik çalışma başlatılmıştır.
Muhafaza altına alınan para müştekiye teslim edilerek banka hesabına yatırılması sağlanmıştır.
Şüpheli 27.06.2020 günü mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir.